Stedet

Beliggenhed

Parkgaarden ligger på vestmøn i Vordingborg kommune. 1 km. fra den lille by Hårbølle. Der er et stykke til de nærmeste naboer, og udsigt over vandet mellem Falster, Møn og Bogø.

Indretning

Parkgaarden er en mindre 4-længet gård, med en lille gårdhave i midten. I stuehuset har vi et stort landkøkken, en opholdstue, 3 værelser, samt en 1. sal med 2 værelser og en repos. I de andre længer har vi b.la. et boldrum/tumlerum, et stort og to små værksteder, et kontor/mødelokale. Vores indretning og inventar bærer præg af at vi ønsker at være et familiært opholdssted. Det ligner derfor et hjem, og ikke en institution. Køkkenet og stuen er samlingspunkt i huset. Begge rum er store og indrettet så der er plads til alle, selvom der foregår forskellige aktiviteter, dette giver en følelse af nærhed og fællesskab. I stuen har vi b.la. lego, spil tegnegrej og bøger, da det er her børnene oftest vælger at lege, fremfor på deres værelser. I stuen bliver der også set film eller spillet på X-boks. Spisebordet og slagbænken i køkkenet bliver ikke kun brugt til måltider, men eksempelvis også til lektielæsning.

Haven

Vi er udendørs meget af tiden hele året rundt. Vores grund er på 1,5 hektar, som består af en have b.la. med frugttræer, stort drivhus, fodboldbane, trambolin og bålplads. Derudover har vi en mark, som vi er ved at planlægge hvordan vi vil anvende. I år har vi bygget en hule derude og plantet en solsikkemark.